Na uvjete poslovanja primjenjuje se Zakon o zaštiti potrošača (N.N.79/2007.), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu, od članka 36. do članka 55.
Opći uvjeti

Trgovac
Trgovac je L.I.J.A., obrt za građ.,taksi i trgovinu, Put Sv. Ante 6, 21220 Trogir koji posluje pod trgovačkim imenom KidsTropola.

Kupac
Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod, ubaci ga u košaricu, i pošalje narudžbu trgovcu  te istu plati internet bankarstvom, virmanom (uplatnicom) u banci ili pošti ili pouzećem (gotovinom prilikom dostave).

Slike i opisi
Slike i opisi pojedinih proizvoda dobiveni su od proizvođača/dobavljača ili preuzeti s interneta i ne moraju nužno biti identični. Zadržavamo pravo pogreške u opisu i slikama proizvoda. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave!

Putem web shopa www.kidstropola.hr kupcu je omogućena kupnja asortimana proizvoda koji se nalaze na stranicama trgovca.
Valuta je hrvatska kuna (HRK).
Istaknute redovne i akcijske cijene vrijede za kupnju putem interneta.

Naručivanje
Proizvodi se naručuju putem košarice i neopozivi su. Proizvod može naručiti registrirani korisnik i gost. U slučaju da trgovac nije u mogućnosti isporučiti proizvod zato što naručenog proizvoda nema na zalihi ili ga nije više moguće naručiti od dobavljača, trgovac će e-mailom ili telefonski obavijestiti kupca koji može otkazati narudžbu, prihvatiti novi rok isporuke ili odabrati zamjenski proizvod. Ako kupac odbije primiti ispravnu i neoštećenu robu koju je naručio, trgovac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih manipulativnih troškova vezanih uz isporuku.

Dostava

Opći uvjeti dostave
Dostava se obavlja na području cijele Hrvatske.
Trenutačni status vaše narudžbe (zaprimljena, u pakiranju, završeno pakiranje, predano na dostavu) možete pratiti u sklopu svog profila kroz modul narudžbe. Kako bi osigurali kvalitetniju komunikaciju između kupca i dostavljača, djelatnici web shopa dostavnim službama daju i telefonski broj koji je kupac naveo prilikom registracije.

Uvjeti dostave
Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu isporučio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Roba je osigurana od gubitka i oštećenja u dostavi. Kupac je obvezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju.
Ako kupac, nakon što je roba poslana, u očekivanom vremenu ne primi robu ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke.

Plaćanje

Naručene proizvode i usluge kupac može platiti na jedan od sljedećih načina:

–  pouzećem, odnosno gotovinom prilikom dostave

–  uplatom u pošti, banci ili internet bankarstvom
virmanskom uplatom

–   pay palom

* * Nakon ispravno popunjene narudžbenice trgovac kupcu dostavlja potvrdu narudžbe na e-mail adresu koju je kupac definirao prilikom registracije.
* * U slučaju da kupac robu namjerava platiti e-bankingom/virmanom, rok za uplatu je 3 dana. Nakon tog roka narudžba je stornirana.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:
isporuka robe koja nije naručena
isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu
ostali slučajevi sukladno zakonskim okvirima

Zamjena reklamiranog proizvoda
Kupac može zamijeniti kupljeni proizvod u roku od 14 (sedam) dana od primitka na adresu dostave. Web shop www.kidstropola.hr obvezuje se reklamirani proizvod zamijeniti istim ili proizvodom sličnih karakteristika istog cjenovnog i kvalitativnog razreda u roku od 14 dana od povrata proizvoda koji kupac želi mijenjati. Kupac je dužan reklamirani proizvod dostaviti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, sa svim priloženim dijelovima i računom. Proizvodi s vidljivim oštećenjima, proizvodi koje je kupac pokušao popraviti ili prepraviti, proizvodi koji su oštećeni zbog nestručnog priključivanja ili neprikladne upotrebe, strujnog udara i proizvode bez originalne ambalaže nije moguće zamijeniti.

Trgovac će odobriti povrat robe kupcu nakon opravdane reklamacije. U slučaju nemogućnosti isporuke druge robe, trgovac će izvršiti povrat novca na račun kupca ili u dogovoru s kupcem isporučiti zamjenske artikle u odgovarajućem iznosu. U slučaju povrata robe koji nije nastao propustom trgovca, kupac snosi sve manipulativne troškove koji su nastali.

Povrat
Kupac može vratiti robu ne navodeći za to razlog u roku od četrnaest (14) radnih dana. Rok otkazivanja ugovora počinje teći od dana kada je kupac primio proizvod. Kupac mora obavijestiti trgovca o povratu pismenim putem na kidstropola@gmail.com. U slučaju povrata kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod trgovcu u roku od 14 dana od pismene obavijesti. Proizvod(i) koje vraćate moraju biti kompletni, u originalnoj i neoštećenoj ambalaži sa svim pripadajućim neoštećenim dijelovima, priborom i dokumentacijom te računom. Korišteni proizvodi ne mogu se vratiti.
Pravo na povrat kupac ima sukladno Zakonu o zaštiti potrošača po članku 45. koji govori o pravu na raskid ugovora sklopljenih na daljinu.
* svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, izvršiti povrat u roku od četrnaest radnih dana.

Trgovac se obvezuje kupcu vratiti cjelokupan iznos uplaćenih sredstva u roku od 14 dana po primitku vraćene robe.

Isključenje prava na povrat
Potrošač nema pravo na raskid na temelju članka 48. Zakona o zaštiti potrošača ako je riječ o ugovoru:

o prodaji proizvoda ili obavljanju usluge čija je cijena ovisna o fluktuacijama na financijskom tržištu,
o prodaji proizvoda izrađenog na temelju potrošačeve specifikacije, proizvoda izrađenog isključivo za potrošača ili proizvoda koji zbog svoje naravi ne može biti vraćen ili je podložan brzom propadanju,

Rješavanje sporova
U slučaju spora između potrošača i trgovca, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje Centru za mirenje. Eventualne sporove trgovac i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u Zagrebu.

Kupnjom proizvoda kupac prihvaća uvjete poslovanja.

Prigovore potrošača zaprimamo na: kidstropola@gmail.com